Panos opent eerste van drie nieuwe winkels in Brugge

Erpe-Mere, 15 november 2019 – Panos opent op zaterdag 16 november een nieuwe winkel in de Brugse Zuidzandstraat, in het pand van de voormalige bakkerij St-Salvator. De nieuwe winkel is strategisch gelegen in de belangrijkste winkelstraat van de stad. Hiermee lanceert Panos een stevig offensief in de West-Vlaamse hoofdstad. De komende jaren staan in Brugge nog twee nieuwe Panos-winkels op de planning.

“Deze opening is onderdeel van ons ‘masterplan Brugge’, waarbij we de aanwezigheid van Panos in Brugge versterken en tegelijkertijd onze winkels moderniseren,” aldus managing director Karl Selleslags.

De nieuwe winkel vervangt de recent gesloten winkel in de Zuidzandstraat 29. “In Brugge was een inhaalbeweging nodig om te kunnen voldoen aan de noden van de lokale bevolking en de steeds groeiende stroom toeristen.” 

De winkel is een takeaway shop, met een uitgebreid aanbod van belegde broodjes en warme snacks, kwalitatieve warme dranken én versbereide koude dranken zoals smoothies en ijskoffies. De andere toekomstige Panos-winkels zullen wel zitruimte bieden om tot rust te komen na het shoppen of citytrippen. 

Telg van Panos-familie

Bruggelingen Pieter Saron en Kimberly Lefevere baten de nieuwe Panos-winkel samen uit. Ze zijn niet aan hun proefstuk toe. Ook in de Oostendse Kapellestraat exploiteren ze een succesvolle Panos-winkel. Kimberly komt bovendien uit een echte Panos-familie. “Mijn ouders startten hun ‘Panos-carrière’ met een winkel in Antwerpen,” aldus Kimberly. Later trok het gezin richting kust voor een Panos-filiaal in de Alfons Pieterslaan in Oostende. 

Vandaag staat Kimberly samen met Pieter, die een horecaopleiding volgde,  aan het hoofd van een sterk team. “We nemen twee medewerkers van bakkerij St-Salvator over. Hun ervaring en kennis wilden we niet verloren laten gaan,” aldus het duo. Het team van de nieuwe Panos City-winkel kan wel nog wat versterking gebruiken: “Studenten die op zoek zijn naar een baantje, zijn meer dan welkom!”

Pieter Saron, Kimberly Lefevere en hun team voor de nieuwe Panos-winkel in de  Zuidzandstraat.
Pieter Saron, Kimberly Lefevere en hun team voor de nieuwe Panos-winkel in de  Zuidzandstraat.

 

Franchiseondernemers

Het profiel van Pieter en Kimberly, die na een eerste succesvolle Panos-uitbating de stap zetten naar een nieuw Panos-avontuur, past in de zakelijke strategie. “We zijn op zoek naar franchiseondernemers. Dus niet louter franchisenemers, maar echte ondernemers: mensen die zelf een netwerk van Panos City-winkels willen uitbouwen. Het is een strategie die vandaag al aanslaat in o.a. Antwerpen, Gent en Hasselt," zegt Selleslags. 

1000 gratis koffies 

Tijdens het openingsweekend (16 en 17 november) worden in de Brugse binnenstad 1000 vouchers uitgedeeld voor een gratis Panos-koffie.

Praktisch

Openingsdatum: zaterdag 16 november

Adres: Zuidzandstraat 10, 8000 Brugge

Openingsuren: Maandag tot en met zaterdag van 7 uur tot 18.30 uur, op zon- en feestdagen van 10 uur tot 18.30 uur. 

Voor de pers 

Voor bijkomende informatie of specifieke interviewaanvragen kan u contact opnemen met Talking Birds.

Annelies Boddez Perscontact

 

 

 

Over Panos

Panos is sinds 1982 dé referentie voor belegde broodjes, zoete bakkerijproducten en warme snacks in België. Panos is een franchisemerk van Deli nv, onderdeel van La Lorraine Bakery Group.

De 275 verkooppunten van Panos worden gedragen door waarden als vakmanschap, een goede prijs-kwaliteitverhoudingversheidefficiëntie en plezier. Je vindt een Panos in steden en gemeenten (City, Press), onderweg (Rail, Metro, Petrol, Highway, Airport) en in de Plopsa-pretparken. Panos is aanwezig in België, Nederland, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.