Skip to Content
Panos heropent 38 winkels op 11 mei

Panos heropent 38 winkels op 11 mei

Winkels in grootste treinstations heropenen in tweede fase op 18 mei

Voor regionale media: zie lijst (onderaan) van winkels die heropenen op 11 en 18 mei

Erpe-Mere, 8 mei 2020 —Panos zal op maandag 11 mei 38 winkels heropenen die gesloten waren tijdens de lockdown. Het betreft voornamelijk winkels die gevestigd zijn in de traditionele winkelstraten en shoppingcenters. “Nu alle omliggende winkels in stadscentra mogen opengaan, staan onze winkeliers klaar om hun klanten opnieuw te verwelkomen. We voeren bijkomende hygiënerichtlijnen in, zoals het gebruik van mondmaskers, om de gezondheid van onze klanten en medewerkers te vrijwaren”, zegt managing director Karl Selleslags. Op 18 mei staat een tweede reeks heropeningen gepland, waaronder in de grote treinstations. 

Marktleider Panos plant de heropening van zijn winkels gefaseerd in. Zo loopt het eerste grote moment van heropeningen op 11 mei gelijk met de eerste belangrijke versoepeling van de coronamaatregelen.  Antwerpen, Gent, Leuven, Louvain-La-Neuve, Namen, Tienen en Ukkel zijn maar enkele locaties waar winkels opnieuw openen. 

“We zijn enorm gemotiveerd om onze activiteiten zo snel mogelijk in veilige omstandigheden te hervatten. Het is tijd dat mensen hun normale leven terug kunnen oppikken. Sommige klanten laten ons weten dat ze snakken naar een worstenbroodje of een rijsttaartje. Het zijn dit soort kleine verwenmomentjes die voor mensen een groot verschil maken”, zegt Selleslags. 

Panos houdt eraan om een aantal van zijn franchisenemers in de bloemetjes te zetten. “De uitbaters van Panos in Aarschot en Diest bewezen bijvoorbeeld op een schitterende manier dat ze lokaal sterk verankerd zijn door schenkingen te doen aan het ziekenhuis in Diest”, nog volgens Selleslags.   

Extra veiligheidsmaatregelen

Conform de richtlijnen biedt Panos enkel take-awayproducten aan. Broodjes of dranken kunnen dus niet in de winkel geconsumeerd worden. Het winkelpersoneel zal een mondmasker dragen tijdens de bereiding van voeding en wanneer social distancing moeilijk gerespecteerd kan worden. Bestaande richtlijnen zoals extra handhygiëne, extra reinigen van oppervlakten en handvaten, afstand houden en het aanmoedigen van elektronisch betalen, blijven gelden.

“Doordat de Panos-verkooppunten bij Q8 en in enkele steden openbleven tijdens de lockdown weten we perfect hoe we deze fase moeten aanpakken. Panos is enorm dankbaar voor zijn sterke netwerk van gepassioneerde franchisenemers”, aldus Karl Selleslags.  

Winkels in 5 grote treinstations heropenen vanaf 18 mei

Op 11 mei zullen er in totaal 193 van de 247 Panos-winkelpunten open zijn. Als alles vlot verloopt, zal Panos vanaf maandag 18 mei nog meer winkelpunten openen, zowel in steden als in treinstations. 

“Pendelaars van de grote stations in Antwerpen, Brussel en Gent kunnen vanaf 18 mei terug terecht bij hun vertrouwde Panos winkel. Het zal wat tijd vergen voor iedereen zijn normale leven terug oppikt, maar het is onze taak om dat mee mogelijk te maken via de heropening van onze winkels. We verwachten dat tegen begin juni bijna alle Panos winkels opnieuw open zullen zijn.”

Om de heropening van de winkels extra in de kijker te zetten lanceert Panos op 18 mei ook een grote marketingcampagne waarin de gekende Panos figuurtjes een hoofdrol gaan spelen. 

Up-to-date website  

Voor de laatste updates over welke Panos winkels opnieuw open zijn kunnen klanten terecht op de website: https://www.panos.be/nl/blogposts/welke-panos-winkels-zijn-open

Lijst heropeningen

Panos - lijst heropening winkels 11 en 18 mei Panos - lijst liste Heropening winkels Réouverture magasins.pdf - 56 KB
Story image

Panos City - Meir Antwerpen (archiefbeeld)

Annelies Boddez Perscontact

 

Over Panos

Panos is sinds 1982 dé referentie voor belegde broodjes, zoete bakkerijproducten en warme snacks in België. Panos is een franchisemerk van Deli nv, onderdeel van La Lorraine Bakery Group.

De 275 verkooppunten van Panos worden gedragen door waarden als vakmanschap, een goede prijs-kwaliteitverhoudingversheidefficiëntie en plezier. Je vindt een Panos in steden en gemeenten (City, Press), onderweg (Rail, Metro, Petrol, Highway, Airport) en in de Plopsa-pretparken. Panos is aanwezig in België, Nederland, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.